2011. február 16.

MJ tudná...

Ma reggel, a bejárati ajtónk előtti jázminbokron ez a madárka gubbasztott. Nem ijedt meg tőlem, rámnézett a kis szemeivel, és nyugodtan ült tovább. Sajnos, az én madárismeretem kimerül a veréb, a galamb, a varjú, a cinke, és a rigó fekismerésében.Egyből arra gondoltam, hogy MJ ezt a madarat biztosan jól ismeri, beszaladtam hát a fényképezőgépemért.
Fantasztikus! Nemhogy megijedt volna, még le is szállt az ágakról, és csőrével szorgalmasan elkezdte csipegetni a direk erre a célra kidobott gyümölcshéjat, magokat.Néha azért kivácsian rámnézett, de nem zavartatta magát. A vaku villanása sem hozta ki a sodrából.Gyönyörködtem benne, és boldog voltam, hogy egy ilyen szelíd madár jött hozzánk.Közben aggódtam is, hogy talán beteg, amiért nem száll el.
Nem volt beteg. Egyszer csak megjelent Nyivátka, a fekete macskánk és a madár rémülten huss, elrepült....tehát Nyivátka a madarak réme ezek szerint, jöttem rá az összefüggésre.
Mégis. Ma már jól kezdődik a napom, hiszen ilyen kedves kis látogatóm volt.....Gyere holnap is ! 

7 megjegyzés:

  1. Köszönöm a reggeli mosolyt....Nyivátkán kacagtam egy jóízűt:))). És természetes, hogy a "madarad" nem ijedt meg, hiszen a jó emberektől nem kell félni, ezt szerintem érzik:)Szép napod legyen!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a bizalmat, de sajnos nem tudok én annyit a madarakról, mint amennyit szeretnék.
    Nagyon jó képet készítettél. Úgy vélem egy fekete rigó tojó lehet, fiatal tavalyi madárka.
    Szép napot kívánok.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó kép lett,a cica nevét megmosolyogtam!Készíts róla is képet szívesen megnézném!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon aranyos ahogy leirtad és tényleg jó a cica neve kérünk fényképet róla:))

    VálaszTörlés
  5. Nehéz így meghatározni, de mindenképpen rigó. Hajlok arra amit apu mond, de lehet énekesrigó vagy léprigó is...

    VálaszTörlés
  6. A férjem szerint ez egy rozsdafarkú, és az ő madara.Mi ki nem derül?Favágás közben körülötte sertepertél, és örömmel fogadja el a fából kipottyanó kukacokat.Hát ezért nem félt tőlem se, csak Nyivátkától....

    VálaszTörlés
  7. Nagyon aranyos leírás :) és szép élmény lehetett ,én is szeretem a madarakat, de itt nem sokfélét látok,hozzám mindig egy kis veréb szokott jönni, rá száll az ablak párkányra, és ott kopog nekem :) egy picikét táncol, aztán elrepül :).
    Köszönöm hogy megosztottad velünk is, csodás élményed :) , további szép napot kívánok Neked ( Nektek ) :)
    Myra.

    VálaszTörlés