2011. március 31.

A nyírfák vére...

Először azt hittem, az eső esik. A megcsonkolt nyírfák ágáról apró cseppek hulltak alá.De nem eső volt, a nyírfákból jött a folyadék megállíthatatlanul...mint egy nagy sebből, napokig csorgott a fehéres, átlátszó nedv.
Akik megcsonkolták őket, nem jöttek újra, hogy befejezzék barbár munkájukat, így aztán még áll a három hatalmas nyírfa az udvarban, oldalukon csendben folydogál az élet...
Egyik fa alá egy nagy vödröt helyeztem, már tele is lett, és még mindig csorog, mikor lesz már vége?
Nézem a fák oldalán a fehér lé kristályos folyamban dermedt meg, olyan, mintha gyertyafolyadékkal öntötték volna végig.Nem hagy nyugodni a gondolat, utánanézek a neten: nyírfalé, másik nevén Széva az oroszoknál kedvelt ital, sőt a rák ellenszere.Csak kora tavasszal, a levelek megjelenése előtt van értéke, a fákat megcsapolják, úgy jutnak hozzá a finom, édeskés nedűhöz.Nézem a nagy piros vödröt, amely színültig tele van .Lassan csökken a csepegés, de nem vagyok nyugodt, ami a fákat illeti.Egyik szemem sír, a másik nevet.Megmaradtak a fák ! Most már ne is jöjjenek a gyilkosok...

6 megjegyzés:

 1. Nem is tudtam eddig ezt a nyírfa lé "dolgot". Megjegyzem. Szép napot!

  VálaszTörlés
 2. Ma is tanultam valamit, még ha ez szomorú is. Ne bánkódj Annalíz! Ölellek szeretettel:)

  VálaszTörlés
 3. Csodálatos megfigyelésed érzékeny, érző lélekre vall. Művészlélek vagy! Ez tagadhatatlan.Felteszem a fészbuk oldalamra, mert tanulságos írás. Gratulálok!

  VálaszTörlés
 4. Csatlakozom az előttem írókhoz , minden téren:))
  Én is ugyanezt tudnám leírni Neked.
  Remélem Danika jobban van.)
  Szép napot kívánok.

  VálaszTörlés
 5. Sziasztok!Köszi a hozzászólásokat! megint elszúrtam valamit, mert a gmail-ben mindent kinagyítottam, és nem tudok visszamenni a normál mérethez. Tud valaki segíteni?

  VálaszTörlés