2011. március 16.

Állatsimogató...

Él egy család a szomszédunkban.Azért írok róluk, mert sok ember példát vehetne az életmódjukról, állatszeretetükről. Dani is szívesen jár át hozzájuk állatsimogatásra, amikor nálunk van.
Legutóbb kecskék születtek, bájos, barna kis jószágok, szelídek, kedvesek.
- Bori !-mondom a háziasszonynak- ezért máshol pénzt kérnek !
Nem érti, hát elmesélem a "hivatásos" állatsimogató helyeket, ahol a kicsik jó pénzért megsimogathatják a kedvenceket.Bori nevet, és mutatja legújabb szerzeményét a csüngőhasú törpemalacot.Csak ámulok.Dani boldogan ismerkedik a kis állatokkal. Március van, a nap süt, Dani boldog, hát kell még több ? Hálás vagyok a szomszédasszonyomnak. Azért, mert csodálom szorgalmát, optimizmusát, jó szívét, egyszerűségét.
Sokat tanultam tőle. Legutóbb, amikor úgy döntöttem, hogy az idén parlagon hagyom a kertet, és nem vergődök az ültetéssel, kapálással, öntözéssel, csendesen csak annyit mondott:
- Pannikám muszáj....


Igen Borikám,  "Hajózni muszáj..."

3 megjegyzés:

  1. Az édes kis Dani szerencsés, hogy van lehetősége és ilyen nagymamája:) Az én legfiatalabb kisfiam (17), az állatok megszállottja. Épp tegnap adta el az utolsó két kecskéjét, mert nem könnyű a takarmányozás. 2 éve nyulakat tart. Kár, hogy messze vagytok, mert itt nálunk is lenne mit szeretgetni:) Egy jó szomszéd pedig sokat ér...sajnos egyre kevesebben tapasztalják.

    VálaszTörlés
  2. Tényleg ritka kincs egy ilyen jó szomszéd. Minden tekintetben. Üdv nektek és szép napot.

    VálaszTörlés
  3. De még milyen jó szomszéd! Nyáron, ha üdülni megyünk, szemmel tartja a házat, locsolja számtalan virágomat, eteti a kutyákat...de nincs is olyan, amit tőlünk ne kérhetne.Ez egy igazi, régifajta, falusi, idillikus jószomszédság, ami ma már tényleg ritka. A rossz szoszédság meg, hisz tudjátok, török átok.Van ilyen is, majd írok róla.

    VálaszTörlés