2011. március 11.

Nagyböjti fogadalmaim....

Tudom, tudom....a fogadalmak azért vannak, hogy gyarló módon megszegjük őket. Mégis.Az idén szeretném már rendesen végigcsinálni  ezt a negyven szent napot, ami a Húsvétot megelőzi. Nehéz lesz, azt már látom.Még egyetlen évben nem sikerült eddig maradéktalanul véghez vinnem.
Idén azonban segítségem is van. Bertalan atyától gyönyörűen összeállított, minden napra szóló leírást kaptunk, ami első olvasatra nagyon egyszerűnek, és könnyen kivitelezhetőnek tűnik, csak én botlok meg már a legelején.
Tegnap, március 9. Hamvazó-szerda volt, a megengedett napi háromszori étkezéssel. Az, hogy aznap húst nem ettem, könnyen ment, hiszen nem vagyok különösebben húspárti...a napi háromszori étkezés is belefért, csak az egyszeri jóllakáson buktam el.Hát ez nem ment....ugyanis este is jól beettem a paradicsomos káposztából sajnos.
No és a mai napom? "Örömmel vállalom a mai nap terhét"- írja a lelki tükör. Hát ez sem sikerült maradéktalanul, mivel ma különösen sok atrocitás ért, úgy a benzinkútnál, mint itthon, hőn szeretett férjem által....
Nézem a holnapi napot: Böjtölök.Természetes, hiszen holnap péntek lesz, nagyböjt első péntekje, ez úgy érzem, sikerülni fog. Hogy ne essek a húsevés bűnébe, fogok egy krétát, gyorsan lerajzolom a holnapi menüt.Magamban mosolyogva hozzáteszem: illusztráció Bertalan atya Nagyböjti Készület című leveléhez.És még valami:
        "Isten látja, ha rosszat teszel, de ad neked időt, lehetőséget, hogy javíthass." -
mondja egy keleti bölcsesség. És még van 38 napom.....

7 megjegyzés:

  1. Pirított kenyér lesz fokhagymával bedörzsölve? Jó is az!

    VálaszTörlés
  2. PERSZE, HOGY JÓ! Csakhogy én most pirítóst nem ehetek, mert kihúzták az összes felső fogamat, egy kivételével.Majd tungolok...vagyis áztatok.

    VálaszTörlés
  3. Kitartást Neked , ha már ennyire elszántad magad :) én nem szoktam ilyet tenni :) amúgy is az utóbbi időben nagyon sokat fogytam , na még ha nem is ennék ??.... :) lassan el is fogynék :)
    DE én azt mondom, ahogy az én aranyos kis anyukám szokta mondani , együnk addig amíg van mit, mert sajna elfog jönni az az idő amikor ennénk ,de már nem lesz amit :(
    UI:De ez csak az én véleményem :)attól még szorítok Neked :)
    Üdv : Myra.

    VálaszTörlés
  4. Drága Annalíz! Ma már holnap van és kíváncsian várom a folytatást! Nagy fába, akarom mondani böjtbe vágtad a fejszéd....persze én magamból indulok ki:)) Minden esetre én veled vagyok, majd eszem helyetted is, te csak tartsd be szépen amit kell!:))

    VálaszTörlés
  5. Ez a "fogtam egy krétát és lerajzoltam.... " azt jelenti, hogy a képillusztrációt Te alkottad?
    Ha igen, akkor gratulálok annalíz, nagyon ügyes vagy:)

    VálaszTörlés
  6. Drukkolok neked!Én most fogyózom hát nem könnyű!

    VálaszTörlés