2011. március 7.

Dani király...

Amikor erre a képre nézek, Milne sorai jutnak eszembe: "János király nem volt jó..."
Vagyis Dani király. Mostanában nagyon rosszul eszik őkegyelmessége, a kétségbeesésbe kergetve ezzel szüleit, és aggódó nagyszüleit... A napokban náluk jártam, és vittem neki egy Burger Kinges koronát, amelyet valamelyik gyerekem hagyott itt.
Frenetikus sikere volt ! Ahogy a fejére raktam, azonnal enni kezdett. Tőle szokatlan módon üres kenyérrel kezdte, aztán két szelet párizsival folytatta, de megette az ebédet  is, amire addig rá se nézett.
Nahát !- csodálkoztunk a korona sikerén. Dani nagy büszkén feszít, fején a papírkorona. Eszembe jut Móra Ferenc novellája, amelyben Messzi Gyurka bácsi egy csúnya kalapot ad Ferkónak, amelytől aztán olyan bátor lesz, hogy jól megveri az állandóan csúfolódó Cintulát....
"Olyan vagy benne, mint az Árgyélus királyfi " - idézem Gyurka bácsi szövegét, és összenézve jót nevetünk..... Ezt nem kellett volna.
Dani ugyan nem érti, ki az az Árgyélus királyfi, sejtelme sincs még ezekről a dolgokról, de valahogy megérzi, hogy rajta nevetünk. Lekapja a koronát szöszke fejéről, és aznap már semmiképpen nem tudjuk rávenni a viselésére. El azonban nem dobja, szépen az asztalra teszi, és a szeme néha símogatóan rátéved....Vigyázni kell a koronára, még a vacsora hátra van.... 
 

6 megjegyzés:

  1. Igazán aranyos az ifjú király. És a történeted is. Szép napot nektek!

    VálaszTörlés
  2. Felhőtlenül boldog nőnapot kívánok!

    VálaszTörlés
  3. Dani király története szívmelengető, bájos. Nekem a gyerekeimmel voltak hasonló trükkjeim...De rég is volt! Mellesleg gyönyörű király Dani!
    Szép napot!Szeretettel üdvözöl: carpe diem

    VálaszTörlés