2011. szeptember 29.

Jön már a bika....

A frászt hozta rám....Cirógató napsütésben végre kimentünk a kaszálónkra, hogy a szélén lévő két jófajta diófánk termését felszedjük, mielőtt más, ügyesebb emberke meg nem előz bennünket...Száraz lomb zizzen, nyájas, gyönyörű délután van.Ahogy ott kotorászok, érzem, hogy valaki figyel.Ahogy feltekintek, szemem a bika kíváncsi szemével találkozik, akit sajnos nem vettem észre. Valaki kikötötte, hogy legelgessen ott, de fogalmam sem volt, milyen hosszú az a kötél.
 Persze, hogy sikítottam...Erre aztán  nagy dobogással megindult felém, és igencsak barátságtalan volt a nézése...Eldobva diót, botot, szaladtam az autónk felé, a bika utánam...a kötél azonban megfeszült, és hála az égnek nem engedte tovább.
Erre aztán végképp megvadult őkelme, és első mérgében a szénaboglyának esett neki, szarvával össze-vissza öklelte hatalmas port kavarva.Mikor a boglyát elintézte, ismét engem vett célba.
Nagyon megijedtem. Ha elszakad a pányva, vagy kihúzza a karót, amihez kikötötték, nekem végem! A férjem csak nevetett. Kiderült, hogy ő már régóta jó barátságban van a bikával, mivel többet jár a földre, mint én.
A bika meg, mintha érezné az erőfölényt, folyamatosan engem bámul, ha én mozdulok, ő is, ha megállok, ő is megáll.
Sose lássak diósbeiglit, de én nem kockáztatom az életemet ! Beültem a kocsiba, és onnan fényképeztem.Addigra már megszelidült...Állt a napsugarak alatt,  nyugodtan nézegetett, és a szeme! A szemében láttam valami kajánságot....olyasmit, mint a férjem szemében.

9 megjegyzés:

  1. Bocs, de olvasni nagyon jó volt és mondhatom mulatságos is .... mert nem velem történt meg... Szerencsére jól végzödött...

    VálaszTörlés
  2. :) Nem lehet, hogy a férjed betanította kicsit? :)

    VálaszTörlés
  3. Beleérzem a helyzetedbe magam én is félek közel menni a legelésző jószágokhoz, ha kivannak pányvázva akkor sem.

    VálaszTörlés
  4. Már nekem is megfordult a fejemben, hogy a férjem a fölbujtó...

    VálaszTörlés
  5. Hmmm. erre nem is gondoltam..Lehet hogy kiváncsi volt, mennyi idő alatt érsz az autóhoz..,hogy tudsz futni

    VálaszTörlés
  6. Bika egy nap volt, diószedés ide, vagy oda futni nem szégyen, sőt.....
    Köszi a vidám perceket!

    VálaszTörlés
  7. Nem gondoltál még arra, hogy kiadd az írásaidat, a képeidet! Fantasztikusan jó a stílusod! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  8. :))))))))))

    az utolsó fotó tetszik a legjobban.

    VálaszTörlés