2011. október 19.

Halloween, vagy amit akartok.

Dani anyukája nem tudott elszabadulni a munkahelyéről, ezért engem kért meg, hogy legyek ott a bölcsődében a Tök-ünnepen....Boldogan mentem Viki helyett, nem csak azért, mert minden pillanatot imádok, amit Danikával tölthetek, hanem mert szeretem a Halloweent, akármennyire is szidják egyesek.

Tudom, tudom. A Halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep, amelyet elsősorban az angolszász országokban tartanak meg, bár mára már az egész világon elterjedt...Dani bölcsődéje pedig frappánsan Tök-ünnepnek keresztelte el, némi Halloween beütéssel, mivel a fő attrakció a töklámpás készítése volt ....A tököt Dani anyukája már reggel bevitte, ott várt bennünket az asztalon.Kaptunk szerszámokat is,  vágtunk, kapartunk nagy élvezettel. Csak sejtettem, hogy a szülők jobban élvezték, mint a kicsik. 
A mi tökünk egészen jó lett, csak a felső részét nagyon levágtam izgalmamban, így most a szája nem látszik valami jól, de Danika nagyon büszke volt az alkotásra...
A folyosón végig kis asztalokon a természet kincsei álltak tálkákban: Gesztenye, dió, bogyók, színes levelek....Így aztán készítettünk még egy diókukacot is.
A sárkányt szinte egyedül ragasztgatta, nagyon élvezve a sok színes papírt. Amikor már majdnem készen volt, apró golyókat formázva a sárkány szájához ragasztotta, először nem értettem.

Dani közölte, hogy ez egy szakállas sárkány...a Jancsi papa is szakállas. Ja, hát az mindjárt más !
A nap fénypontja a terített asztal volt, amelyen csupa sütőtökből készült finomság várta a gyerekeket és a szülőket. Tökkrémes, sült tök, tökpástétom....Mindent végigkóstoltunk. Nagyon jó kis nap volt, köszönet a bölcsőde dolgozóinak, és köszönet Dani anyukájának. Hazafelé arra gondoltam, hogy otthon vár két jól megtermett tök a kamrában...persze, hogy készítek töklámpást, és gyertyát is teszek bele, amit aztán Hallowénkor meggyújtunk. Megígértem Daninak.

6 megjegyzés:

  1. Ügyesek vagytok, tök jó tököt faragtatok:))

    VálaszTörlés
  2. Egy tökfejre maszkírozott bohóc nem volt? :))

    VálaszTörlés
  3. Ha megígérted, akkor azt be is kell tartanod.Hűha..., de klassz nap lehetett...kicsit irigyellek...

    VálaszTörlés
  4. Igen, nagyon jól sikerült nap volt!
    Köszi, hogy elolvastátok!

    VálaszTörlés
  5. Tegnap láttam a Lidl-ben, már árulnak kimondottan halloween tököt. :)

    VálaszTörlés