Ezen már sokat bosszankodtam. Mégis van egy nagy előnye.Vannak fajták, amik bizonyos évben tönkre mennek, nem tudni miért, hiszen hasonló bánásmódban részesülnek, mint a többi. Ha tönkre is mennek, ott van még a másik fajta, ami pótolja a kiesést.Ez így jól hangzik, de az már nem, hogy hetekig szüretelünk amiatt, mert különválogatjuk fajtánként. Reziben egy nagy szüret volt, akkor leszedtünk mindent, dolgoztunk látástól vakulásig, este pedig dínom-dánom.Ma a cserszegi fűszerest szedtük, mert veszélyesen beérett, és a darazsak nagyon aktívak. Hej, pedig gyerekkoromban hányszor elénekeltük, hogyaszongya: "Fehér szőlőt nem eszi meg a darázs, a darázs..." Hát, úgy látszik, rosszul tudtuk....Ahogy azonban elnézem, a piros szőlő is nagyon érik már, hamarosan szedni kell azt is. Ez a mostani hőség jót tesz még az érésnek, aztán hajrá ! De nem is tudom, mit morcogok itt. Van-e jobb dolog, mint a jó kis melegben, a roskadó tőkék felett arra gondolni, micsoda csodás telünk lesz egy pohár jó kis vörösbor mellett ?


Szép szüretelést kívánok, hozzá szép időt és jó kedvet.
VálaszTörlés-Pifta! Oft ifol-e muftot? Nem ifok, mert befo.. :)
VálaszTörlésBocs! Nem bírtam kihagyni.
Én sem ifok, mert biztosan tele van mindenfélével,amitől aztán lehet....
VálaszTörlésÉrik a szőlő ebben a melegben, akkor csak jó lesz a cukorfok!!!
VálaszTörlésBiza, az a jó szüret, amit népes csapattal,nótázással, viccekkel és finom kaláccsal osztjuk meg.
Nekem is csak emlékeimben él......
Meglepően a cukorfok alig 14.:-(
VálaszTörlésMi már csak kettecskén maradtunk az urammal, az ifjúság dolgozik, Danika meg még nem szüretelőképes...
Pedig, pedig én csak a mustot szeretem. A bort nagyon ritkán iszom.
VálaszTörlés