2011. augusztus 16.

Bizony, jó lenne....

.....az a bizonyos csúzli, amit MJ a minap felajánlott ! Vagy legalább valami lövő szerszám, amivel Fakopács urat lelőhetném....Ma reggel, pontosan hat óra ötven perckor sürgős fűnyírhatnékja volt. Nem lett volna akkora a mérgem, ha nem éppen a kisunokám álmát zavarja meg, aki végre kihasználva, hogy ma reggel nem kell bölcsibe mennie, mélyen, nyugodtan aludt.
Fakopács úr viszont éppen közel az ablakunkhoz kezdte meg ténykedését vadul búgatva öreg masináját.
Persze, hogy az egész ház felébredt.
Nem tagadom. Mindenfélét kívántam neki magamban, és azon gondolkodtam, hogyan kérjem meg, hogy álljon el egy kis időre a szándékától, amikor hirtelen csend lett. Aztán keserves búgás, csend, és újra az öreg gép hörgése, ahogy felmondta a szolgálatot, leállt. Hurrá ! Nem kell kimennem veszekedni, és talán Dani is visszaalszik a lelkem. Talán még én is sunyok egy kicsit, ugyanis este későn feküdtünk  le. Boldogan hanyatlottam vissza a párnámra, és bizony enyhe káröröm öntött el. Na most aztán legalább csöndbe marad ! Úgy kell neki !


Mielőtt a jótékony álom betakart volna, újra felzavart a kopogás. Mert most nekiállt a félbehagyott sufnijának, és egész délelőtt fúrt-faragott.
Szép az élet... de még szebb lesz.

5 megjegyzés:

  1. Békés éjszakát, szép álmokat kívánok Nektek!

    VálaszTörlés
  2. Fakopáncsot úgy lehet leállítani, hogy a piros sapkáját rárántod a szemére.
    Bár eszembe ötlött egy jobb megoldás, lévén a fakopáncs madár. Nagyapám azt mondta, -"úgy lehet madarat fogni, hogy be kell sózni a farkát". Mellesleg mái napig nem értem miért?
    Azért ki tudja, hátha nála lesz valamiféle hatása és beválik. :)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Bohóc!A nagyapád által ajánlott módszer kivihetetlen :-)))

    VálaszTörlés
  4. Dehogy is az. Csak válts csípős paprikára. Legjobb az un. "kutyapöcse" paprika. Vágd félbe, dörzsöld be vele a kezed, hagyd megszáradni és fogj vele kezet. Valami "szesszel" át kell hozzá kopogni, mikor a nagy melegben kopácsol és jó izzadt a marka. Utána úgyis visszamegy melózni, a többi meg megy magától. :)

    VálaszTörlés
  5. Köszi a tippeket, de talán most nem...kicsit még várok, oszt lelövöm.

    VálaszTörlés