2024. augusztus 5.

Tévedések.

Áll az ember az asztalomnál, zavartan köhécsel, kezével a nadrágja szárán babrál, látszik , zavarban van.
Kérdezem, miben segíthetek még, hisz látom, megtalált mindent. Egész táska ruhát szedett össze.

 Végre kinyögi, hogy holnapután be kell feküdnie a kórházba .
Mutatja a lábát, amit műteni fognak.
A gennyes, sebes lábát, amit zokni és kötözés nélkül begyömöszölt egy ócska bakancsba.

Ijesztő volt a hatalmas, piros sebet így látni, de erőt vettem magamon, és odanéztem.
- Kötöző gézünk, és fertőtlenítőnk is van, de ki meri ezt a csúnya sebet egyáltalán  lerendezni, ráadásul nincs köztünk erre alkalmas ember.

Csak annyit tehetünk, hogy ellátjuk a szükséges dolgokkal, és jótanáccsal, hogy otthon kötözze be, és utána irány a kórház. Bólogat, köszöni, aztán előjön a farbával:

- Semmi pénzem nincsen, egy fillérem sincs, még annyi sem, amin egy üveg        vizet tudnék vásárolni - motyogja. - Nem tudnának adni legalább egy 
ezrest , hogy vehessek magamnak ?
 
Jön a főnökasszony, előadjuk a férfi kérését, de kiderül, csak számla ellenében tudnánk pénzt adni neki.
Összenézünk, és szinte egyszerre nyúlunk a pénztárcánkért. Ki ezrest,  ki ötszázast szed elő, és össze is jön párezer forint.
Elengedjük Istenhírével, kisántikál az ajtón.
Valahogy kinéztem utána, és akkor látom, hogy kinn egy testes asszonyság várja az ajtó előtt.

- Ennyit kaptam - mentegetőzik az emberünk, és odaadja a pénzt az asszonynak., aki húzza a száját, látszik, elégedetlen.
Kikapja a pénzt a kezéből, és elindulnak nagy egyetértésben.

Egyenesen a "Piri Kocsmája" nevű vendéglátóipari egység felé....

2 megjegyzés:

  1. Kihasználja sok ember az emberek jóindulatát, segítségét...Én elvből nem adok... lehet hogy írigynek gondolnak, de a saját öcsém is átvágott jó néhányszor a sógornőm segitségével...Minden ment a kocsmába... Ha rámész a bama . hura, ép mostanába irtak egy pellérdi "Marik néni" kéregetéséről...Itt nálunk sok embert becsapott, soha nem adta vissza a pénzt, hazug, nincs is unokája akinek kéregett, amit kapott kaját, pluszba azt a város másik részén eladta... Én személyesen ismerem... ledöbbentett..és annyi helyen megirták már milyen csaló... és még mindig az emberek jóindulatát kihasználja... pénzt kap.. és kifizetik a sz árut amit kiválogat a boltba...Maradt bútor a mamám után, odaadtuk olyan embernek aki a földön aludt a családdal, az ismerős igérte, ha kell fát vágni elhozza aki az ágyat és a többit megkapta... Mikor sorra került volna a dolog a fülem hallatára mondta hogy nem gondolod hogy dolgozok...

    VálaszTörlés
  2. Szia Vera, de jó hogy újra "hallom " a hangod !

    VálaszTörlés