2016. szeptember 27.

Voltak azért jó napok is...

Például a házassági évfordulónk.
A 45- ös szám misztériumát csökkentette ugyan a tény, hogy az uram a beígért majki kirándulást minden áron bojkottálni akarta. 

De aztán megadta magát. Így történt, hogy a szentmise után nem kellett a "sparhert" mellé állnom, mert azt gondoltuk, hogy majd beülünk valahová ebédelni...

Majk. Továbbra is gyönyörű, továbbra is megnyugtató. És mintha csak külön ajándék lenne erre a napra, a Kulturális Örökség Napja alkalmából ingyenes belépés volt, egy kedves vezetővel.
S mivel rajtunk kívül ezt mindenki tudta, hatalmas tömeg gyűlt össze. Ez egy kicsit rontott a kedvemen,  de ez a hely újra, meg újra elbűvölt.Olyannyira, hogy eljátszottam a gondolattal, mi lenne, ha itt élnénk. Tetszett a gondolat.Az egyszerű, szép, dolgos, jámbor élet gondolata, TV, rádió nélkül, csak a csend, csak a nyugalom.Már láttam magam a szép kis gyógynövénykertben dolgozgatni, és az egyszerű, praktikus konyhában tenni-venni.


Aztán, hogy megéheztünk, étel után néztünk, de az nem volt. Ismerni kell a férjem "rossz" szokását, ellentétben velem, nem tud étteremben jóízűen enni.
Nem mentünk be a Négy baráthoz címzett fogadóba sem, kicsit még kóboroltunk, és én vettem észre először, hogy már nem is húzza úgy a fájós lábát, még a sok lépcső sem viselte meg.

Ezt is betudtuk a hely jótékony kisugárzásának, és megnyugodva, kisimultan indultunk vissza.

Hazafelé aztán vettünk egy egész, kész grillcsirkét, otthon krumplit sütöttünk hozzá, és egy-egy pohár borral koccintottunk a nagy napra.

Szép volt.





5 megjegyzés:

  1. Ilyen ágyban aludtam gyerekkoromban. Szalmazsákon. Ha úgy hozta a sors, akkor nem szalma jutott bele hanem kukorica csuhé.

    VálaszTörlés
  2. Emlékszem rá, hogy az erdőben szedett falevél volt a szalmazsákban...Amikor kicsit "gazdagabbak" lettünk, akkor pedig szalma is jutott bele. Istenem ! De szép volt !

    VálaszTörlés
  3. Drága Annus! ismét szépet írtál.

    VálaszTörlés
  4. Látom "nálunk" jártatok, nekem is el kellene mennem, ismét. Ránézek az első fotódra, mondom ez Majk, aztán olvastalak.Mennyire más, mit ami bennem él.

    VálaszTörlés
  5. Még egy gondolat, nekem Vértesszentkereszt a "szent helyem", engem ott tölt el a csoda, a béka, a nyugalom. Nem véletlenül épült arra a helyre.

    VálaszTörlés