2012. február 16.

Nem szabadna....

Hallgatom a híreket. Ezen a két kemény, hideg héten  Magyarországon harminc valahányan fagytak meg, többnyire a saját otthonuk falai között. Azt hittem, rosszul hallok. Mert közben látom a híradókban a sok segítő kezet. Fát hordanak, gyógyszert, kenyeret visznek az idős, egyedül álló embereknek...akkor hogyan lehetséges? És hol vannak ezeknek az embereknek a gyerekei? A szomszédok ? Az emberek?
Tegnap Nyergesen jártamban bekukkantottam a húgomhoz, aki éppen a helyi Vöröskereszt aktíváival karöltve szendvicseket készítettek, teát főztek, így várták a hidegtől meggyötört hajléktalanokat, és a rászorulókat. A két hétben minden áldott nap fogadták az éhes, fázó embereket étellel, itallal, meleggel, jó szóval. Sőt ! Vasárnap a polgármester asszony állt oda, és osztotta az ételt...Szép példája az együttérzésnek, a segítőkészségnek.

Mégis. A fejemben egyre az motoszkál: hogyan lehetséges , hogy idáig jutottunk? Nem szabadna....

7 megjegyzés:

  1. Nem szabadna. Vannak kik nem kérnek semmi szín alatt. Viszont ez még nem lenne baj, ha nagyon sokan -a többség- meg nem fordítanák el a fejüket. Közönyös lett a világ!

    VálaszTörlés
  2. Szomorú, hogy ez megtörténik.

    VálaszTörlés
  3. Jó ez a híradás, mert lám tényleg sok a segítő, a jó szándékú ember.Mindig és mindenkin azonban sajna, nem lehet segíteni.
    Hajlamosak vagyunk rá, hogy csak a rosszat lássuk.

    VálaszTörlés
  4. Igen, mégis, és mindig kevesen vagyunk...

    VálaszTörlés
  5. A lepusztulás egyik súlyos oka az alkohol.
    Hiába a segítő kéz, ha a szerény kis jövedelem a kocsmába vándorol.
    Túl vagyunk lassan a nagy hidegeken.
    Az öngondoskodást kora gyermekkortól kellene tanítani.
    22 évvel a rv után még sokan a sült galambra várnak. Ne hidd, hogy közönyös vagyok, 30 éve nehéz sorsú gyerekeket nevelek, van némi rálátásom a lelki nihilre.
    Valahogy nagyon hiányolom az egyházak markánsabb feladatvállalását a lét formálás területén.

    VálaszTörlés
  6. Tudnék történeteket mesélni a támogatottak hozzáállásáról...sokszor az adomány a kocsmába vándorol vagy a szemétben köt ki...de tesszük a dolgunkat.
    Az egyház is kiveszi a részét szerintem, ott inkább az a baj, hogy kevés az önkéntes.

    VálaszTörlés