2014. július 30.

Az én kedvesem...

Az úgy volt, hogy kora reggel ijesztő rosszullét vett erőt rajtam, a világ forgott velem, hánytam, és a vérnyomásom 200 körül volt.
Hatalmas ijedelem... Én attól féltem, hogy most rögtön meghalok, ő pedig attól, hogy mi lesz akkor ővele ezen a világon? Az ügyelettel telefonon történt többszöri utasítás ellenére sem ment le a vérnyomásom, mit volt mit tenni, küldték a mentőket.
Ő csak állt ijedten, zavarodottan a szoba közepén, és amíg a mosolygós szemű, fiatal mentőtiszt és a másik mentős körülöttem tett-vett, láttam halálra vált sápadt arcát, rémült tekintetét...
A vége persze kórház lett, a sürgősségin kötöttem ki.
Biztosan elaludtam, vagy elájultam közben, de amikor kinyitottam a szememet, három aggódó arc hajolt fölém: a testvéreimé és a kedvesemé.
- Hoztam neked mindent, ami kell ide.-Mondta boldogan, hogy mosolyogni látott.Letette az ágyam mellé a fekete hátizsákot, amit a jó ég tudja, honnan halászott elő, talán a kislányomé volt valaha.
Már jobban voltam, a vérnyomásom megadta magát, és szép lassan kezdett alább hagyni.
Még csöpögött az infúzió, de már tudtam, hogy megmenekültem...hatalmas éhség kerített ugyanis hatalmába, reggel óta nem ettem, és már délután három óra volt. Ez pedig a biztos jele annak, hogy élek. Kaját azonban nem hoztak.
Amikor hazamentek, megnéztem, mit rejt a degeszre tömött hátizsák...ne nevessetek. Elég, ha én alig bírtam visszatartani.
Szóval a hátizsák tartalma:
    - 3 db törölköző, jó, hát ez mindig kell                 
    - 1 db rojtos, enyhén koszos, mini farmerszoknya , amiben kapálni
      szoktam a kertben (később, mikor megkérdeztem, mivégre, azt
      válaszolta, hogy mindig ebben szokott látni...
    - 1 db rövid póló, amit hálóingnek vélt.
     - 2 db fésű
     - 1 db rúzs (állítólag kerestem)...
        fogkrém, fogkefe
        és A POHÁR ! Vagyis bögre...hát ez csúcs !
Ugyanis ezt a bögrét soha nem használtam otthon, valamelyik gyereké volt anno...
Nem tehettem mást, kiraktam az éjjeli szekrénykére, ott hivalkodott a hatalmas felirattal : I love you, azaz a love helyett egy hatalmas piros szív...
Nem szóltam semmit, csak csöndben ábrándoztam egy jókora fánkról....

5 megjegyzés:

  1. Mielőbbi jobbulást! Szurkolok ezerrel! Puszi!

    VálaszTörlés
  2. Mielőbbi gyógyulást kívánok.

    VálaszTörlés
  3. +!

    Ilyen dolgok történtek míg távoljártam! Most már értem az imaszándékot...

    Jobbulást és normál vérnyomással fogyasztott finom fánkokat kívánok!

    Bertalan

    VálaszTörlés
  4. Jobbulást kívánok!Első pillanatban az ember mosolyog a leírtakon, aztán végig szalad a gondolat.... Mindannyian így járunk...zavarban vagyunk, kapkodunk... azt sem tudjuk hol van, melyik kell, merre találjuk...és sorolhatnám...
    Jártunk hasonló kép, ezért egy túl élési csomag van elkészítve.... ha kell benyúl a szekrénybe és a táskában ott van minden..
    Régebben anyósom lett itt nálunk rosszul, elájult... én még telefonálni sem tudtam zavaromba..Tudom ezzel több bajt okozhatom... de remélem nem fordul elő többször .. Nektek is ezt kívánom!Utólag gratulálok névnapodra!

    VálaszTörlés
  5. Látod! Az aggódás mellé kaptál egy vallomást is. :)
    Gondolom rendben vagy, hisz odahaza fotózod a galambokat. :)

    VálaszTörlés