2013. július 25.

Minket választott...

Már lassan éjfél, lemegyek a konyhába, hogy kinyissam az ablakokat, hadd szellőzön éjjel. Már pár napja tart a kánikula, a lakás falai átmelegedtek. Kinyitom a szúnyoghálós ablakot, keserves nyivákolás, és valaki farkasszemet néz velem.
Hát ez egy iciri-piciri kismacska ! Hatalmas fülekkel, égnek álló, hófehér szőrőkkel, félelem nélkül lavírozik a petúniák között.
- Hát te? Hogy kerültél ide? És hogyan másztál fel ilyen magasra csöppnyi kis testeddel?
Csak néz, és nyivákol keservesen, miközben kis mancsával rázza a vékony hálót.


Hajjaj, rosszat sejtek én ! EZ ITT a Nyivátka műve ! Hazahozta megmutatni az új csemetét, biztosan elmondta neki, hogy itt eléggé jóravaló emberek laknak, még kaját is kapsz, aztán felkapta, felhozta az ablakpárkányra, és magára hagyta, hadd harcoljon. Csak így lehetett, hiszen ilyen magasra egy parányi állat még nem tud ugrani.
Na jó, kimegyek, és megnézem, mi az ábra...Kibogozom a petúniák közül, és lerakom. Erre aztán előkerül Nyivátka is. A kicsi mindjárt hozzásímul,  anyukája pedig gyengéden nyalogatja a hófehér bundácskát, közben büszkén rámnéz, a tekintete legalábbis azt mondja: látod? Ilyen hófehér még nem volt.
Közben felébred a férjem is, és mikor átlátja a helyzetet, határozottan megtiltja, hogy enni adjak a kicsinek, mondván, hogy ideszokik akkor (nem sejti, hogy én azt szeretném)...
Adtam nekik pár falatot titokban a férjem féltve őrzött májasából, de Nyivátka csak nézte, ahogy a kicsi befalja...Igazi édesanya.



8 megjegyzés:

  1. Annyira édes, ahogy áll a szúnyog hálón nyitott szájjal.. szinte hallom ahogy mondja mmmmmmmmmmmmmmmmeee. Bizonyára nyivátka vitte megmutatni..Most mosd milyen édes, aranyos...remélem megenyhül a párod szíve, és befogadja a picit is... A miénk ki-be jár,imádjuk..

    Kicsit megkésve kívánok névnapod alkalmából minden jót és szépet!Puszi Neked és jó ünneplést!!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Vera a jókívánságokat, szeretettel üdvözöllek.

    VálaszTörlés
  3. Tudod ,én nem vagyok macskás, de nem lenne szívem elkergetni. Édes kis történet. Ehhez el kell mesélnem valamit. Nem régen ,talán múlt héten a kukát felnyitottam és ott láttam a műanyagszékünkhöz használt szép kis párnámat. Mondjuk azt láttam , hogy egy nagy , valamilyen folt van rajta. Gondoltam a gyerekek bedobták, vagy nem?? Nem tudom. mindegy kikaptam , bevittem kimosni.Ki is mostam ,igaz százfelé szakadt...mindegy.
    aztán kettőkor hazajött a párom, és kérdem mi van , nem tudod, hogy került a párna a kukába??, Azt mondja , te is kidobtad volna/ ugyan is ő dobta ki. Reggel , amikor indult dolgozni ,mivel este a széken maradt a párna,- ráellett az anyósom macskája..valamelyik.
    És ott volt egy halott kiscica , félig fejlett...betegen született stb. Istenem,pedig utálom ilyenkor, mégis sajnáltam. Aztán a párna mégis a kukában végezte...a cicával együtt.Ahol állatok vannak, ott előfordulnak ilyen dolgok.Még jó,hogy nem én találtam meg!

    VálaszTörlés
  4. A hétvégén Tátika-Rezi túrát szervez a CATS Egyesület. Hallottál már róluk? Évek óta már, hogy ilyentájt szervezik ezt a túrát. Voltam már velük egyszer én is.
    CATS = Különösen Elvetemült Túrázók Klubja. És ez nem valami vicc! Tényleg így van. :)

    VálaszTörlés
  5. Megkeresem őket..."hej, ha én is én köztetek lehetnék, szép magyar vitézek, aranyos leventék "

    VálaszTörlés
  6. Ágnéza ! a Te jó szíved !!!!!

    VálaszTörlés
  7. Én is különösen elvetemült túrázó vagyok, na és az útvonal is igen vonzó, de nagyon rosszúl tűröm újabban a meleget (pajzsmirigy), ezért aztán...de kösz, h megírtad, megkeresem őket...közben pedig csak sóhajtozom...

    VálaszTörlés
  8. Édes kis csöppség!:) Nem is lehet egy ilyen kis jószágnak ellenállni:)

    VálaszTörlés