2014. január 24.

Orrmosó kézi készülék...

Porallergiám december végére tetőzött. Volt ugye az ablakcsere a rengeteg porral, amit még ki sem hevertem, jött a karácsony, meg a beigli sütés. Hiába tettem fel az arcmaszkot, ami amúgy egy utálatos dolog, mert használat közben az ember szemüvege bepárásodik, másfelől pedig rettentő nevetséges, ahogyan gyúrom a tésztát, és mint valami műtétre készülő orvos, nagy komolyan jövök-megyek a konyhában.
A szálló por aztán megtette a hatását, újév környékén már ülve bóbiskoltam az ágyban, néha eldőltem, de fel is ébredtem azonnal, mert teljesen olyan érzésem volt, mintha élve eltemettek volna, szemernyi levegőt nem kaptam. 
Bevetettem minden ilyenkor szokásos szert : gyógyszert, sópipát, orrsprayt...hasztalanul.
Megszámoltam; legalább hat féle sprayvel próbálkoztam kisebb nagyobb sikerrel. Két napig, amíg új volt, hatott. Utána minden kezdődött elölről.
Ekkor hallottam az orr irrigátorról ! Már a nevétől is kirázott a hideg...szemem előtt megjelent Danika arca, amikor anyukája elővette a rettenetes orrszívó porszívót, hogy könnyítsen a kicsi nóziján. Nem mondom, bármennyire idegenkedtem tőle, Dani érdekében meg kellett tanulnom a használatát, hiszen gyakran volt nálunk... De ez az irrigátor !
Két és fél deci vizet kell beletenni, majd hozzáadni a kis zacskóból a sós , szódabikarbónás port, jól felrázni, aztán a mosdó fölé hajolva, egyik orrlukba bepumpálni, úgy, hogy a másikon kifollyon, majd csere.

Hát mit mondjak ? Az amúgy is megviselt nózim erősen tiltakozott. A folyadék csípett, időnként félrenyeltem, krákogtam, szipogtam, és szidtam a kitalálóját.
Nem kellett volna.
A harmadik használat után azt vettem észre, hogy kapok levegőt. Az éjszakát már átalszom, és hálával gondolok arra, aki ezt a szerkentyűt kitalálta.
Szép lassan gyógyulásnak indultam. Bárcsak hamarébb hallottam volna róla !
A háttérben a sok semmirekellő spray, és előtérben a megmentőm...

5 megjegyzés:

  1. Na végre!! Örülök neki,hogy sikerült találni, még ha kellemetlen is egy kicsit.

    VálaszTörlés
  2. Hát tudod...az idei év nagyon rosszul kezdődött!

    VálaszTörlés
  3. Elsőre azt gondoltam: Jézusom!!! Azután tovább olvasva kicsit meglepődtem. Mégis vannak egyszerű csoda dolgok.
    Gyógyulást Neked!

    VálaszTörlés