2012. október 29.

Regélő Alba Regia

Reménytelenül zuhogott az eső egész éjjel, és még reggel is, amikor elindultunk Székesfehérvárra maroknyi csapatunkkal, hogy a régóta tervezett zarándokútunkat megtegyük...
A borongós idő azonban nem vette el sem a kedvünket, sem az áhítatunkat, s ahogy a buszon énekelve és imádkozva közeledtünk Székesfehérvár felé, tiszteletünkre még a felhők is felszakadoztak,  dél felé pedig még a nap is kisütött.
Első állomásunk a Prohászka Ottokár Emléktemplom volt,  ahol kellemes meglepetés ért bennünket : a szentmisét ugyanis Spányi Antal megyés püspök úr celebrálta Bertalan atyával közösen. Felemelő, szép prédikációjában elmesélte a templom, és  névadójának, Prohászka Ottokárnak történetét, aki Székesfehérvár tizenötödik püspöke volt.  A szentmise után végigvezetett bennünket a templomon, imádkoztunk Kaszap István , a fiatalon elhúnyt szerzetes sírjánál, majd Prohászka Ottokár püspök sírhelyénél tisztelegtünk imával és énekkel. Szép volt és felemelő. Soha jobb idegenvezetőt ! Spányi püspök úr kedvesen elbúcsúzott tőlünk, és még jótanácsokkal is ellátott bennünket, köszönet érte.Sok szép helyen jártunk ezen a napon. A püspöki  palota nyílt napjára már évek óta készültem, és most ide is bejuthattunk, ami számomra igen nagy élmény volt. Írhatnék még a sok élményről, de inkább beszéljenek helyettem a fotók. Ezért aztán megköszönöm Bertalan atyának, és Ilikének, hogy megszervezték nekünk ezt a szép utat. 
Buszra várva...
KÖSZÖNET MINDENÉRT !
A Prohászka Ottokár emléktemplom.
Szentmisén...

A templom névadójának nyugvóhelye.

Kaszap István sírja.


Szent istván király Bazilika.

A bazilika altemplomában...

Az Országalma és én....

Szent Imre herceg síremlékénél...

A Szent István fejereklye...

A püspöki arcképcsarnok...

A Cisztercita templom rokokó sekrestyéje.

A híres Fekete Sas patika.

...és persze Kati Néni

5 megjegyzés:

  1. Szép napod volt, a képek is erről árulkodnak, még nem volt alkalmam részt venni egy zarándokúton, de ki tudja...

    VálaszTörlés
  2. Még én sem vagyok valami gyakorlott zarándok, de tetszett nagyon a "kézzelfogható" lelkiség, a szeretet, na és Székesfehérvár !

    VálaszTörlés
  3. +!

    Kicsit késésben vagyok a saját naplómban a beszámolóval... de ettől jobban magam sem írhattam volna meg...

    Bertalan

    VálaszTörlés